Terugblik op Hemelsvaartsdag

mei 27, 2024 Uit Door Web Redactie

Op deze mooie zonnige Hemelvaartsdag gingen de fietsers uit Opperdoes naar Medemblik, waar er om 10 uur een dienst was in de Bonifaciuskerk. Deze dienst werd geleid door mevr. Heilke Kool. Het was een fijne dienst met goede teksten, gebeden en mooie gezangen.

Daarna was er koffie en koek en waren we helemaal opgeladen voor de fietstocht richting Opperdoes. De fietstocht, uitgezet door Piet Brouwer, voerde ons langs allerlei mooie wegen zoals de Brake, de Vereweg, de Poelweg, de Zuiderweg en de Noorderweg en na 11.2 km kwamen we aan bij de kerk van Opperdoes. Daar stond de lunch al voor ons klaar en hebben we heerlijk samen gegeten.

Alle fietsers konden zich laten sponsoren voor elke km die ze gereden hebben: de opbrengst was voor Wilde Ganzen. Samen is er bijna € 500,- bij elkaar gefietst. De diaconieën hebben dit bedrag verdubbeld, zodat er € 1000,- overgemaakt kan worden naar Wilde Ganzen.

Als project is uitgekozen: Geef de baby’s in Gambia de beste kans om gezond en veilig geboren te worden. Een belangrijk regionaal ziekenhuis op het platteland wil graag een intensive-care afdeling voor pasgeboren baby’s. https://www.wildeganzen.nl/projecten/intensive-care-gambia

Hartelijk dank voor uw bijdrage aan deze geslaagde Hemelvaartsdag.

De gezamenlijke diaconieën Medemblik en Opperdoes.