Home:‎ > ‎

Okt. Uitje naar Schiphol

Gezamenlijk uitje naar Schiphol

Op zaterdag 14 september om half één verzamelden de deelnemers zich bij Huize Almere , in afwachting van de bus. Deze arriveerde op tijd en met 51 personen en chauffeur Klaas gingen we richting Schiphol.

Doordat bij Schiphol er problemen waren bij de boeking, werd ons programma omgedraaid.

Daarom gingen we eerst voor de koffie met gebak naar het v.d. Valk restaurant in Katwoude.

Daar zaten we gezellig en we lieten het ons lekker smaken.

Tegen 3 uur gingen we verder naar Schiphol.

In de grote hal moesten we bij een KLM-balie ons paspoort of id. laten zien. Iedereen mocht gelukkig mee. Toen moesten we wachten op de chauffeur van de bus die ons Schiphol zou laten zien. Dat duurde nog wel even , maar gelukkig konden we nog een paar rolstoelen regelen voor degenen die niet zo lang konden staan. Ook rollators kunnen goed dienen als zitplaats.

Toen chauffeur Herman er was gingen we met hem mee naar de bus. Gedurende een uur reed hij ons over Schiphol en liet ons tal van interessante dingen zien. We zagen het platform waar de particuliere vliegtuigen landden, waar vliegtuigen die niet verder mogen vliegen aan de ketting staan. We zagen vliegtuigen vlak na elkaar, met zo’n 2 minuten tussenpauze, opstijgen. We reden langs de zwaarbeveiligde gevangenis op Schiphol en zagen de plaats waar de brandweer oefent. Zo kregen we een goede indruk wat er allemaal op Schiphol gebeurt. Na een goed uur kwamen we bij onze bus aan. Toen we overgestapt waren gingen we weer op Opperdoes aan.

Na nog een korte plaspauze en een ijsje reden we de A7 op.

Omstreeks half zeven arriveerden we in Opperdoes en bij de Spar konden we veilig uitstappen.

We konden terugzien op een leuke, gezellige en interessante middag.

Hartelijk dank aan de gezamenlijke diaconieën voor het regelen en de goede zorgen.