Home:‎ > ‎

* sept. Diaconale collecten

Berichten van de diaconie

Zondag 2 september wordt de collecte gehouden voor het missionair werk van de Protestantse Kerk Nederland. In heel Nederland worden experimentele vormen van kerk zijn gesteund door de Protestantse Kerk. Deze vormen van kerk zijn voor mensen die niets of niets meer met de kerk hebben. Een van de pioniersplekken is het Christelijk Spiritueel Centrum in Hilversum. Het centrum richt zich vanuit het christelijk geloof op mensen die zoeken naar ontspanning en rust. Activiteiten zijn: gebed, meditatie en stiltewandelingen. Uw bijdrage maakt het mogelijk dat mensen langs nieuwe wegen hun geloof kunnen beleven.    

Zondag 9 september is de startzondag van het nieuwe winterseizoen. De collecte is dan bestemd voor de onkosten van dit weekend.  Zondag 16 September wordt de collecte gehouden voor JOP,  het landelijke jeugdwerk van de kerk. Met uw bijdrage maakt u het mogelijk dat JOP meer materialen en trainingen kan ontwikkelen om plaatselijke jeugdwerkers te ondersteunen bij hun belangrijke werk om geloof, hoop en liefde te delen met kinderen en jongeren.  

Op zondag 23 september is de collecte bestemd voor het vredeswerk. Kerk in Actie en PAX zetten zich namens de Protestantse Kerk in voor vrede. In Nederland en wereldwijd. Overal ter wereld zijn landen met elkaar in conflict en miljoenen mensen, jong en oud zijn hierdoor slachtoffer van geweld. In Nederland steunt Kerk in Actie Stichting de Vrolijkheid, die voor kinderen in AZC’ s  activiteiten organiseert waardoor ze weer even kind kunnen zijn.            

Zondag 30 september, een week voor Israël zondag wordt de collecte gehouden voor Kerk en Israël. De Protestantse Kerk stimuleert gemeenten  deel te nemen aan het gesprek over Israël en informeert hen over de relatie van de kerk met Israël. Voor het komende jaar is het speerpunt om jonge mensen meer te betrekken bij wat de verbondenheid met Israël betekent.