Home:‎ > ‎

* mei Diaconale COLLECTEN

Collecten:                                                                                                                               

 

Zondag 5 mei wordt in de gezamenlijke dienst in Medemblik gecollecteerd voor de Ondergrondse Kerk. Stichting de Ondergrondse kerk staat naast de vervolgde Christenen met praktische hulp en bemoediging. Dit wordt gedaan in verschillende regio’s en landen wereldwijd. De stichting werkt nauw samen met lokale projectpartners en zuster organisaties. 

Zondag 12 mei collecteren we voor Kerk in Actie. Te weten voor Noodhulp aan Syrië. In Syrië lijden miljoenen mensen al meer dan 7 jaar dagelijks onder de gevolgen van de slepende burgeroorlog. Uitzichtloos en rampzalig is hun situatie. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De Syrische kerken en gemeenten zijn zelf ook zwaar getroffen, maar kiezen toch ervoor om in deze tijden van nood een helper te zijn. Zij bieden tijdelijk onderdak, noodhulp met voedsel, water en medische zorg. Daarnaast worden mensen die voorzichtig terugkeren naar veilige gebieden geholpen. Laten wij deze mensen niet aan hun lot over ? 

Zondag 19 mei is de collecte voor JOP. Op school het geloof ontdekken. Voor veel kinderen is geloven helemaal niet vanzelfsprekend – soms zijn ze zelfs nooit in een kerkgebouw geweest. Het is fantastisch dat er kerken en scholen zijn die samenwerken om kinderen het christelijk geloof en de kerk te laten ontdekken. Bijv.  via school- en kerkvieringen. Ook geven kerken soms ondersteuning op scholen bij het godsdienstonderwijs, bieden zij een luisterend oor aan leerlingen of leraren of denken zij mee over de identiteit van de school.                                                      JOP, Jong Protestant, ondersteunt kerken en scholen in hun samenwerking.                                           

Hemelvaartsdag 30 mei  is de collecte bestemd voor de Wilde Ganzen

Zondag 26 mei  en 2 juni wordt er gecollecteerd voor de eigen kas van de diaconie.