Home:‎ > ‎

* jan./febr. Diaconale COLLECTEN

Zondag 27 januari is de collecte bestemd voor Kagondo, het jaarproject van de diaconie.  


Zondag 3 februari is de collecte bestemd voor het Werelddiaconaat. Het water staat de Bengalen aan de lippen. In Nederland weten we dat wonen in een rivierdelta gevaar met zich meebrengt. In Bangladesh leven miljoenen arme gezinnen op rivieroevers zonder dijken die hen tegen vernietigende overstromingen kunnen beschermen. Bij cyclonen en wervelstormen spoelen huizen weg en loopt landbouwgrond onder. Laten we geven om de Bengalen veilig te laten wonen. Samen met lokale kerken kunnen we  mensen  voorbereiden op rampen. We bouwen schuilplaatsen, stellen per dorp evacuatieplannen op, trainen mensen om gewassen te verbouwen die goed tegen storm en zware regens kunnen en bieden direct noodhulp na overstromingen. 


Zondag 17 februari is de collecte van Kerk in Actie (Noodhulp)  Droogte overleven in Ethiopië. Ethiopiërs zijn droogte van oudsher gewend, maar door klimaatverandering is het steeds vaker en langer extreem droog. Gezinnen komen in grote nood: water en voedselvoorraden raken op, vee sterft. De strijd om te overleven wordt steeds zwaarder. Samen met de Ethiopische kerk helpen we boerengezinnen ook in extreme tijden van droogte te overleven. We verstrekken zaden van droogtebestendige gewassen, stimuleren mensen te handelen in bijvoorbeeld zeep voor extra inkomsten, leggen waterbronnen aan en gaan met houtbesparende oventjes houtkap tegen om te voorkomen dat vruchtbare grond wegspoelt als er regen valt. Geeft u mee zodat 3.500 gezinnen het komende jaar voldoende voedsel en drinkwater hebben om de droogte te overleven ? 


Zondag 24 februari collecteren we voor het Missionaire werk van de kerk. De Bijbel is een bronboek voor ons geloof en kerk zijn. In de seculiere Nederlandse context is het lezen van de bijbel niet vanzelfsprekend. Daarom ondersteunt de Protestantse Kerk initiatieven die bijbel lezen bevorderen en mensen, soms opnieuw, enthousiast maken voor de Bijbel. 

Samen met lokale gemeenten en plaatselijke initiatieven uit het hele land brengt de Protestantse Kerk in beeld hoe je op een inspirerende  manier met de Bijbel kunt werken. Het doel is het Bijbelgebruik en Bijbelbeleving in Nederland te bevorderen.          


Zondag 10 februari en zondag 3 maart is de collecte bestemd voor de eigen kas van de diaconie.


Als diaconie bevelen wij deze collectes van harte bij U aan.     


We kregen van de Voedselbank en het Hospice Dignitas een bedankbrief voor de bijdragen de zij mochten ontvangen.


Een hartelijke groet namens de diaconie, Piet, Mary, Ineke, Piet en Hannie